Η θεραπεία ζεύγους αποτελεί μια παρέμβαση κατα την οποία αποσκοπούμε στην καλύτερη αλληλεπίδραση δυο ανθρώπων. Δεν απευθύνεται μόνο σε ζευγάρια αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την μεταξύ τους σχέση ή γενικά τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Για την θεραπεία ζεύγους στο γραφείο μας χρησιμοποιούμε την διαπροσωπική θεραπεία σχημάτων ή οποία συμπεριλαμβάνει ψυχοεκπαίδευση, βιωματικές ασκήσεις και άλλες συμπεριφορικές και συναισθηματικές παρεμβάσεις. Προσφέρει άμεσα και εξαιρετικά αποτελέσματα καθώς εστιάζει στην αλληλεπίδραση και όχι τόσο στο περιεχόμενο που έχει φέρει το ζευγάρι σε ρήξη, και αποτελεί μια επιστημονικά εμπεριστατωμένη παρέμβαση. Διαρκεί μόνο λίγους μήνες και συνδυάζει συναντήσεις με το ζευγάρι αλλά και ατομικές συνεδρίες εάν αυτό κριθεί σημαντικό.

 

Τι συμβαίνει κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας;

Κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας εστιάζουμε στην αλληλεπίδραση μεταξύ του ζεύγους καθώς και στα ενεργά σχήματα τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις ευθύνονται για τις συγκρούσεις των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα τα σχήματα είναι συναισθηματικά “πακέτα” που έχει κάθε άνθρωπος και επηρεάζουν την ιδιοσυγκρασία του. Ανάλογα με την αλληλεπίδραση επιλέγουμε και την κατάλληλη παρέμβαση προκειμένου να μειώσουμε τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές του ζευγαριού και να τις ανταλλάξουμε με άλλες αρμονικές – συνεργατικές συμπεριφορές.

Σε ποιούς απευθύνεται; 

Η Διαπροσωπική Θεραπεία σχημάτων απευθύνεται κυρίως σε ζευγάρια αλλά και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Για παράδειγμα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε ενδοοικογεννειακές διαμάχες όπως συναντάμε πολλές φορές μεταξύ γονέα και τέκνου.

Πόσο διαρκεί;

Η σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση ανάλογα τις ανάγκες του ζευγαριού. Κατα μέσω όρο όμως διαρκεί περίπου 6 μήνες.

Η αγάπη είναι αρκετή;

Η αγάπη είναι ένα σημαντικό θεμέλιο για ένα ζευγάρι όμως δεν είναι το μόνο συστατικό. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του βιώματα και νευροβιολογικά έχει αποδειχτεί ότι είναι αρκετά δύσκολο να ενστερνιστούμε την οπτική γωνία ενός άλλου ανθρώπου το οποίο μας οδηγεί σε υποθέσεις -> παρεξηγήσεις και τέλος διενέξεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταματήσουμε τα δυσλειτουργικά συμπεριφορικά μοτίβα ενός ζευγαριού.

Με τον σύντροφο μου αντιμετωπίζουμε σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να βοηθήσει;

Φυσικά, τα σχήματα μας μπορούν να μας μάθουν πολλά για τον τρόπο που κάνουμε έρωτα. Το Σεξ είναι μια αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων κάτι το οποίο μπορεί να αναλύσουμε κατα την διάρκεια μιας συνεδρίας σε περίπτωση που υπάρχει δυσκολία.

Ο σύντροφος μου αντιμετωπίζει δυσκολία με εθισμό η διαταραχή προσωπικότητας μπορεί να βοηθήσει;

Ένας από τους λόγους που ασχολούμαι με ζεύγη είναι και η εξειδίκευση μου με την απεξάρτηση από τον τζόγο. Η Θεραπεία Σχημάτων για ζεύγη έχει δημιουργηθεί πρωτίστως για ζευγάρια που το ένα από τα δύο μέλη αντιμετωπίζει δυσκολία με κάποιον εθισμό ή υποφέρει από κάποια Διαταραχή Προσωπικότητας.

 

Για να μάθετε περισσότερα ή να κλείσετε μια συνεδρία μην διστάσετε να καλέσετε στο 6945118874 (Whats app και Viber) και θα απαντήσουμε όλα σας τα ερωτήματα.