Η κλινική υπνοθεραπεία είναι μια ασφαλής μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί την δύναμη του μυαλού και της φαντασίας προκειμένου να επιφέρει θετική αλλαγή στην ζωή του θεραπευόμενου. Ο θεραπευόμενος είναι ξύπνιος καθ’όλη τη διάρκεια και ανταποκρίνεται μόνο στις θετικές προτάσεις που επιθυμεί και δεν ασκείται κανένας απολύτως έλεγχος από τον θεραπευτή.

 

Ως μέθοδος παρουσιάζει εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα. Εστιάζοντας σε μια συγκεκριμένη ιδέα το σώμα μας προσπαθεί να ακολουθήσει τις θετικές προτάσεις. Στο συγκεκριμένο μοντέλο προσπαθούμε να επιφέρουμε ριζική θετική αλλαγή στον τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και στον τρόπο που αισθανόμαστε. Δουλεύουμε συνεργατικά και o θεραπευόμενος λαμβάνει ηχογραφημένες τις συνεδρίες για να μπορέσει να εξελίξει τις ικανότητες του στην αυτό – ύπνωση. Κατά την διάρκεια της ύπνωσης ερχόμαστε σε μια κατάσταση χαλάρωσης, όπου μαθαίνουμε πιο γρήγορα και ανταποκρινόμαστε σε θετικές προτάσεις. Είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία, με την οποία όλοι μπορούν να αναπτύξουν την συγκεκριμένη δεξιότητα. Η υπνοθεραπεία – με πολλές κλινικές μελέτες να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της – χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.

 

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία έχει πολλές εφαρμογές όπως:

 

1.     Απελευθέρωση Σωματικού Βάρους.

 

Το αδυνάτισμα αποτελεί μια συμπεριφορική και ψυχολογική αλλαγή. Μέσα από την υπνοθεραπεία βελτιώνουμε την σχέση με το σώμα μας , εκπαιδευόμαστε στην ψυχολογία γύρω από το φαγητό και αλλάζουμε αποφασιστικά την συμπεριφορά μας μαθαίνοντας να αποτρέπουμε αποτελεσματικά υπερφαγικά επεισόδια. Ουσιαστικά ανακαλύπτουμε το γιατί τρώμε περισσότερο από ότι χρειάζεται το σώμα μας και πώς μπορούμε να μάθουμε να λειτουργούμε σε αρμονία με τον εαυτό μας.

 

2.     Διαχείριση Άγχους και Stress.

 

Μέσα από ασκήσεις πραγματικής χαλάρωσης, αλλαγής σκέψεων και συμπεριφορών μπορούμε να απαλλαγούμε αποφασιστικά από το άγχος και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή και τον αυτοσεβασμό μας.

 

3.     Διαχείριση Πόνου.

 

Πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τον χρόνιο πόνο καθημερινά και χρειάζονται παυσίπονα προκειμένου να τον διαχειριστούν. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία έχει αποτελεσματικές λύσεις για την μείωση του πόνου μέσα από μια σειρά ασκήσεων που έχει σαν στόχο να χαλαρώσει τα «νεύρα» μας προκειμένου να νιώσουμε καλύτερα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί την συγκατάθεση του θεράποντα Ιατρού.