Ο Παναγιώτης Καραγιάννης σπούδασε ψυχολογία στο University of Central Lancashire (Συνεργασία με το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS). Συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Λονδίνο, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Διδακτορικό της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο City, University of London.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, παρακολουθώντας το εξειδικευμένο Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία του Coaching στο University of East London.

Επιπλέον ο Δρ. Καραγιάννης έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία και χρησιμοποιεί την θεραπεία Σχημάτων κατα τον Jeffrey Young.

Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχοθεραπευτών και Συμβούλων. Διατηρεί επίσης την ιδιωτική πρακτική του τα τελευταία χρόνια σαν ψυχοθεραπευτής στην Αγγλία.

Έχει εργαστεί εθελοντικά σαν ασκούμενος ψυχολόγος σε μια πληθώρα κλινικών πρακτικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως στην Ελληνική Διπολική Οργάνωση (Ελλάδα) όπου έλαβε γνώσεις σχετικά με τις Διαταραχές Διάθεσης όπως η Διπολική Διαταραχή και η Μείζον Καταθλιπτική Διαταραχή.

Συνεχίζοντας την πορεία του στο Λονδίνο και στα πλαίσια του Διδακτορικού του εργάστηκε εθελοντικά περαιτέρω σαν ασκούμενος σύμβουλος σε σχολεία και σε κέντρα θεραπείας χαμηλού κόστους παρέχοντας γενική συμβουλευτική και θεραπεία για διάφορα κλινικά και μη, ζητήματα.

Στο Λονδίνο εργάστηκε εθελοντικά στο Βρετανικό ΕΣΥ (NHS) προσφέροντας θεραπεία και συμβουλευτική σε άτομα με Μείζον Καταθλιπτική Διαταραχή και Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή. Αργότερα εργάστηκε εθελοντικά σε εξειδικευμένη κλινική απεξάρτησης από τον τζόγο στο Βρετανικό ΕΣΥ (NHS) βοηθώντας ανθρώπους Συμπεριφορικά Εθισμένους στον τζόγο, που παρουσίαζαν συνοσηρότητα με άλλες ψυχικές ασθένειες (κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διαταραχές προσωπικότητας κ.α.) να απεξαρτητοποιηθούν.

Στόχος του είναι να προσφέρει ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον, έτσι ώστε ο κάθε θεραπευόμενος να μπορεί αφενός να εντοπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και αφετέρου να καταφέρει να τις διαχειριστεί με έναν υγιή τρόπο.  Μέσα από τη συμβουλευτική υποστήριξη που προσφέρει, ουσιαστικά καθοδηγεί τον κάθε θεραπευόμενο στο πως να γίνει ο ίδιος αυτόνομος θεραπευτής του εαυτού του και στο πως να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια καλύτερη ζωή.

 

 

Η Σταυροπούλου Πετρίνα σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπηστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φαρμακευτικής πάνω στην Νανοιατρική.

Έπειτα παρακολούθησε με επιτυχία το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), όπου ασχολήθηκε με την Συμβουλευτική παιδιών και εφήβων στον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς και συγκεκριμένες κατηγορίες ΑΜΕΑ.

Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και διατηρεί τη προσωπική της πρακτική ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Αθήνα και Καλαμάτα.

Κατά της προπτυχιακές της σπουδές έχει ασκήσει την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Χημείου του Κράτους, έχει εργαστεί στην έρευνα για την εμβιομηχανική των οστών, καθώς και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων πάνω στη βιοεξέλιξη και βιοτεχνολογία. Συνέχισε την ερευνητική εργασία κατά τη διάρκεια του ΜΠΣ της στο Εθνικό Ίδρυμα ερευνών με στόχο τη μελέτη του καρκίνου, χρησιμοοποιώντας κουρκουμίνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε συνέδρια και περιοδικά.

Συνεχίζωντας τη γνωστική εξέλιξη αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συμβουλευτική και τη συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έκανε τη πρακτική της άσκηση δίπλα στο καταρτησμένο ψυχολόγο Δρ. Παναγιώτη Καραγιάννη, με τον οποίο συνεχίζουν ακόμα τη συνεργασίας τους.

Η Σταυροπούλου Πετρίνα είναι ένας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με ένα ευρέως φάσμα γνώσεων από διαφορετικά πεδία επιστημών, τα οποία έχουν αναπτύξει έναν ολιστικό τρόπο σκέψης και παρέμβασης που προσαρμόζεται στο κάθε άτομο και τις ανάγκες του ξεχωριστά.